KONTAKT
Kmetija Jenko

Tel: 051/855-008

Faks: 059/711-337

E-mail: info@slive.si


DOBROTE
SORTE
RECEPTI
GALERIJA
KAKO DO NAS
Hraše 35, Smlednik
2013 Slive.si | All rights reserved                                                                                                           
DOMOV
RECEPTI
GALERIJA


Slivove rezine:
Sestavine (za 10 rezin) :
- 80 g masla
- 80 g svežega polnomastnega sirčka
- 40 g sladkorja
- sol
- 1 vaniljev sladkor
- 3 rumenjaki
- 150 g moke
- 300 g sliv
- 80 g suhih sliv
- 50 g sesekljanih mandljev
- 70 g marelične marmelade
- 2 žlici rjavega sladkorja
Priprava:
Na sobni temperaturi zmehčano maslo, sirček, sladkor, ščepec soli in vaniljev sladkor gladko
umešamo z električnim ročnim mešalnikom. Drugega za drugim dodamo in primešamo 2
rumenjaka. Dodamo moko, na hitro premešamo, nato pa gnetemo še z rokami, da dobimo
gladko testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v folijo in damo za 2 uri počivati na hladno.
Za nadev očistimo slive, jih razkoščičimo in narežemo na pol centimetra velike kocke. Suhe
slive na drobno sesekljamo. V teflonski ponvi brez maščobe svetlo popražimo mandlje, nato jih
ohladimo. Testo razdelimo na dva dela, vsak del razvaljamo na pomokani delovni površini v
ploščo veliko 25 x 20 cm. Pekač pokrijemo s papirjem za peko. Na papir damo eno ploščo
testa. Namažemo z marelično marmelado, na vseh straneh pustimo 1 cm nenamazanega
roba. Potresemo z mandlji, suhimi slivami in narezanimi svežimi slivami. Pokrijemo z drugo
ploščo testa. Robove dobro pritisnemo, da se testo sprime. Z vilicami večkrat in enakomerno
prebodemo zgornjo ploščo testa. Razžvrkljamo preostali rumenjak in 1 žlico vode. S tem
premažemo testo in ga potresemo s sladkorjem. Pečemo v ogreti pečici pri 200 °C
(ventilacijska na 180 °C) na spodnji rešetki 25 minut. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato
razrežemo na rezine. Ponudimo mlačno.

Namesto marelične lahko uporabimo tudi jagodno marmelado.
PIŠITE NAM