KONTAKT
Kmetija Jenko

Tel: 051/855-008

Faks: 059/711-337

E-mail: info@slive.si


DOBROTE
SORTE
RECEPTI
GALERIJA
KAKO DO NAS
Hraše 35, Smlednik
2013 Slive.si | All rights reserved                                                                                                           
DOMOV
RECEPTI
GALERIJA


Slivova torta s smetanovim prelivom:
Testo:
- 1 valjček testa za nedeljske kruhke
- 50 g bebi piškotov
Obloga:
- 750 g sliv
Preliv:
- 2 jajci
- 200 g čvrste kisle smetane
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 žlici mandljevega likerja
- 15 g jedilnega škroba
Posip:
- 2 žlici debelozrnatega sladkorja
Priprava:
Testo vzamemo iz zavitka, položimo v model za pite (premer 26 cm, namaščen) in s
pomokanimi rokami pritisnemo na rob. Piškote damo v vrečko za zmrzovanje, jo čvrsto
zapremo in piškote z valjarjem zdrobimo v fine drobtine. Razdelimo jih na testo.
Slive operemo, do suhega popivnamo, razpolovimo, razkoščičimo in potrgamo peclje. Slive
zložimo na drobtine tako, da se deloma prekrivajo.

Vse sestavine za preliv umešamo v gladko maso in jo damo na slive. Model postavimo na
rešetko v pečici in pečemo 35 minut na 200 °C (ventilatorska pečica 180 °C).
Model postavimo na mrežico. Torto potresemo z debelozrnatim sladkorjem in pustimo, da se
ohladi.

*za to pecivo lahko uporabimo tudi ugneteno testo. Namesto modla za pito lahko uporabimo
tortni model, pri čemer rob potegnemo 3 cm visoko.
PIŠITE NAM